سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روزها...

گذشته ها...

    نظر

 
دانشگاه کجایی که یادت به خیر. هی ی ی ی هی ی ی ی. جوونی کجایی ............
دانشگاه واقعاً محیط جالبیه. هم آدم می تجربه هم حال می کنه و هم ممکنه حالشو بگیرن*. بسته به نوع آدمش داره خصوصاً دانشگاههای این مملکت که همه کار می کنن توش الا درس خوندن. و نیز ایضاً بیشتر واسه کسایی که مثل من تو خوابگاه زندگی می کنند، ممکنه جالبتر باشه. لااقل ما که اینجوری بودیم. من یکی که اگه بخوام خاطراتمو از ترم اول که استاد فیزیک مون ماهارو سگ و گربه خطاب می کرد ، تا ترم آخر که دیگه خرخره استاد رو هم میجوییدیم، بخوام بنویسم، کلّی میشه.
اما این ترم آخری هم خودش بلبشویی بوووووووود که نگو. درسهای مسخره ترم آخر یه طرف و درسهای ارشد هم یه طرف دیگه و پروژه هم اون یکی طرف و البت یه هم اطاقی بی شعور و ... هم اون وسط..  این بشر تا روزی یه بار رو اعصاب داغون ما راه نمی رفت، و چند سانتی خط خطیش نمی کرد، شب کپه مرگشو نمی ذاشت. البت ما هم همچین بلایی سرش آوردیم که در جهت حفظ عفت عمومی از ذکر کردنش معضورم. !!!! چه کارا که نمی کردیم. این آخر آخرا هم دیگه زده بود به سرمون. خدا نکنه یه نفر یه سوتی می داد، 800 نفر مثل اسب به اون می خندیدن. الان که فکرشو می کنم می بینم که اون حرفا فقط همن موقع و تو همون جمع خنده دار بودن و الان اگه یه نفر دیگه همچین حرفی بزنه و یا سوتی بده، من 100 سال خندم نمی گیره.
خلاصه که این 4 ساله بدجوری باحال بود و آلان که خاطراتش یادم میاد، بدجور دلم تنگ میشه. اووووَه چقد دوست و رفیق و ... . پروژه رو هم که با هر جون مرگی بود تموم کردم. یه چکیده از اونو می ذارم این پایین واسه اینکه ببینید که ما هم واسه خودمنون کلّی دانشجو بودیم.
یه توضیح بدم و اون اینکه من مکانیک خوندم ولی خوب چون می خواستم تو مدیریت ادامه تحصیل بدم این موضوع رو که بیشتر به مدیریت IT و همینطور مهندسی صنایع مربوط می شه رو  انتخاب کردم.
 
 
ERP
رشد غیر قابل پیش بینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه های گذشته که با تکیه بر توسعه صنایع مختلفی ازجمله الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات و ... صورت گرفته، بر جنبه های مختلف عملکرد سازمانها تاثیرات شگرفی داشته است. همزمان با این تغییرات، محیط فعالیت سازمانهای مختلف پیچیده تر شده و به همین جهت نیاز به سیستمهایی که بتواند ارتباط بهتری بین اجزای مختلف سازمانی برقرار کرده و جریان اطلاعات را در بین آنها تسهیل کند، افزایش چشمگیری یافته است. این سیستمها که در مجموع به سیستمهای سازمانی Enterprise Systems (ES) معروف هستند، زمینه ای را فراهم آورده اند که مدیران بتوانند در تصمیم گیری های مختلف خود از اطلاعات مناسب در هر جا و در زمان مناسب استفاده نمایند.
از اوایل دهه 1990 میلادی، ظهور نرم افزارهای یکپارچه ای تحت عنوان Enterprise Resource Planning (ERP) با هدف قراردادن سازمانهای بزرگ، توسعه بسیار زیادی پیدا کردند. این نرم افزارهای بسیار قدرتمند، پیچیده و گران قیمت، سیستمهای از پیش طراحی شده ای هستند که پس از اندک تغییراتی در آنها  ( Customization )  توسط مشاوران پیاده ساز و مشاوران تحلیل فرایندهای سازمانی، پیاده سازی و اجرا می شوند. در بسیاری از موارد سازمانها به دلیل اجبار در تبعیت از منطق حاکم بر این نرم افزارها، مجبور به اصلاح و بازبینی مجدد فرایندهای خود هستند
 
تعریف ERP
ERP یا Enterprise Resource Planning یک بسته نرم افزاری است که تمامی فرایندهای اصلی تجاری در تمام صنایع را پوشش میدهد.و آخرین راهکار تکنولوژی اطلاعات جهت تامین نیازهای انفورماتیکی سازمانها وموسسات وبرنامه ریزی بهینه منابع آنها با نگرش توام درون وبرون سازمانی می باشد.
نرم افزار برنامه ریزی منابع شرکت یا همان ERPدر واقع آن چیزی که از نامش بر می آید نیست.  برنامه ریزی را فراموش کنید - چون این کار را  انجام نمی دهد-  منابع را نیز که واژه ای مستعمل است به کنار می گذاریم. هدف دگرگون ساختن روش کاری شرکت* است.  ماموریت اصلی ERP این است که  تمام زیر مجموعه ها و توابع یک سازمان را در یک سیستم کامپیوتری که می تواند به تمام نیازهای آنها  پاسخ دهد گردآوری کند.
طراحی نرم افزاری که همزمان نیازهای افراد در امور مالی ،منابع انسانی و انبارداری را جوابگو باشد به هیچ وجه آسان نیست.هرکدام از این اجزا ، معمولا سیستم کامپیوتری مخصوص به خود دارند،که هر یک با روش بخصوصی که آن بخش نیاز دارد سازگار است ؛ ولی ERP همه آنها را ترکیب می کند: برنامه نرم افزاری یکپارچه، که پایگاه داده های یگانه ای ایجاد می کند که توسط آن قسمتهای مختلف می توانند به سهولت اطلاعات را با هم به اشتراک بگذارند و با یکدیگرارتباط بر قرار کنند. این رویکرد مجتمع می تواند نتایج فوق العاده ای در پی داشته باشد ؛ لازمه این امر پیاده سازی صحیح برنامه توسط شرکتها است.برای مثال سفارش یک  مشتری را در نظر بگیرید.  معمولأ هنگامی که مشتری سفارش خود را  ارائه می دهد  سفری طولانی که بیشتر روی  کاغذ است آغاز می شود ، از این قسمت به آن قسمت فرستاده می شود ودر طی راه بارها در سیستم های کامپیوتری بخشهای مختلف  ثبت  و  مجددأ  ارسال می گردد. این امر سبب تاخیر یا گم شدن سفارشها می شود .همچنین در سیستم کامپیوتری هر بخش احتمال رخ دادن اشتباه در ثبت وجود دارد . در این فاصله هیچ یک از کارکنان شرکت بدرستی از وضعیت سفارش در یک مرحله بخصوص  اطلاع ندارد.
 برای مثال بخش مالی سازمان نمی تواند به سیستم کامپیوتر انبار راه یابد تا بررسی کند که آیا کالای مورد نظر ارسال شده یا نه؟ « باید با انبار تماس بگیرید » ترجیع بند معروفی است که در جواب مشتری منتظر بکار برده می شود.
ERP دارای ماژول های از پیش ساخته شده ای است که برخی از بهترین فرآیندهای اجرایی در دنیا برای هر فعالیتی را ترکیب و پیشنهاد می کند. مثلاً بخش مالی، منابع انسانی، تولید و انبار ماژولهای جداگانه خود را دارند که وظایفشان را با استفاده از آنها انجام می دهند. در عین حال این قسمت ها با یکدیگر در ارتباط هستند و می توانند از اطلاعات یکدیگر استفاده کنند. به عنوان مثال یک کارمند امور مالی می تواند به درون سیستم انبار دسترسی یابد و وضعیت ارسال یا فعالیتهای مربوط به یک سفارش خاص را مشاهده کند. اغلب عرضه کنندگان سیستم های ERP ماژولهای مختلف را مستقل از یکدیگر و بدون نیاز به خرید و نصب کل سیستم ارائه می کنند. در این صورت تهیه بقیه ماژولها را می توان به آینده موکول کرد.

 

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

*در این مورد خاص برای اینجانب هنوز کسی زائیده نشده